četvrtak, 12. siječnja 2017.

Zato jer vi to zaslužujete: Prejednostavni recept za savršeni Nutella cheesecake

Nutella cheesecake

Sastojci:


Podloga:
120 g keksa
50 g maslaca
10 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
1 žlica Nutelle

Krema:
40 g šećera u prahu (opcionalno)
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
5 žlica Nutelle

Priprema: 

1. Izmrvite kekse (petit ili neke bezglutenske) i pomješajte s otopljenim maslacom.

2. Žlicu nutelle otopite na pari i pomiješajte s keksima i maslacem te dodajte krupno sjeckane lješnjake.

3. Smjesu utisnite u kalup za torte (ja sam koristila kalup promjera 18 centimetara) i stavite u hladnjak na pola sata da se stisne.

4. Za to vrijeme pripremite kremu tako da u zdjeli izmiksate mascarpone sa slatkim vrhnjem. Dodajte Nutellu koju ste prethodno malo "otopili" na pari i promiješajte sve skupa špatulom.
5. Kremu prebacite na podlogu i ostavite u hladnjaku ili balkonu na 2-3 sata da se stisne. Ohlađenu tortu možete ukrasit prema želji.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search